مژگان قاسمی : هر ۳ داستان بلندم بر اساس واقعیت نوشته شده است حکم نظر بازی

مژگان قاسمی : هر ۳ داستان بلندم بر اساس واقعیت نوشته شده است

از کودکی و از سن ۵ سالگی در ذهنش افراد زیادی بوده که برای هر کدام داستانی در میآورده .
از سن ۱۸ سالگی وارد دفتر داستان نویسی کودک و دست به قلم شد ولی بعد از ازدواج و ساکن شهر کرج شدن ، درگیر افکار آزار دهنده و مشکلاتی شد و از نوشتن باز ماند .
بواسطه ی دوستی با خانم ” النا جمالی پور ” و با کمک ایشان نویسنده شد و در زمانی که خانم ” زهرا بهار دوست ” عهده دار انجمن نویسندگی بود رمان “ساز ناکوک ” را قلم زد .
بگفته ی خودش اولین رمانش ، “ساز ناکوک ” را در کانال یکی از دوستانش مینوشت که در عرض یک ماه ۱۴ هزار مخاطب ، پیگیر کننده آن بودند . بعد از مدتی ادامه ی رمان در کانالی جداگانه پست گذاری و با استقبال چشمگیر ی مواجه شد .
” قاسمی ” که قبلاً کارمند بیمه بوده و در حال حاضر از خانه داری بیشتر لذت میبرد ، با شکافتن لایه های مختلف زندگی آدم ها و نوشتن آن فارغ از گذشت زمان ، نویسنده ی داستان بلند شده است .
“مژگان قاسمی ” در مصاحبه با پارس رمان در خصوص موضوع داستان هایش گفت : تا کنون ۳ داستان بلند نوشته ام که هر سه موضوعی براساس واقعیت اطرافم دارند .
وی افزود : کتاب ” ساز ناکوک ” که در سال ۹۶ نوشته شده و دست چاپ است ، داستان زندگی زنیست که بعد از فوت همسرش به تنهایی مسئولیت مادر و خواهر ش را به عهده دارد .
وی اضافه کرد : داستان ” صبح غروب کرده ” نیز براساس واقعیت زندگی یکی از اطرافیان و داستانی پر از تنش های زندگی واقعی میباشد .
“قاسمی ” درباره ی داستان ” حکم نظر بازی ” ، سومین اثر خود گفت : موضوع خاص حکم نظر بازی که درباره ی زندگی حاج بهرام مهراد منتفذ سیاسی اقتصادی و آشنایی وی با همتا زن مطلقه ی هنرمند یست ، قبل از ” صبح غروب کرده ” به ذهنم رسید و از اواخر ” ساز ناکوک ” شروع به تحقیق درباره ی شغل و شخصیت های داستان کردم .
وی افزود : با توجه به اینکه شخصیت حاج مهراد ، شخصیت یکی از اطرافیان و زندگینامه ی جالبی داشتند ، خیلی درگیر کشمکش و نوشتن یا ننوشتن داستان بودم .
وی تصریح کرد : ابتدا در ” حکم نظر بازی ” فقط قصد داشتم یک بعد از زندگی حاج مهراد را به عنوان یک فرد منتفذ سیاسی و اقتصادی که نفوذ پنهانی در جهت پیشبرد اهداف نظام و عرصه ی سیاست و اقتصاد کشور دارند بنویسم. و البته زیاد نمیخواستم وارد مسائل کاری ایشان بشوم اما بعد از آشنایی حاجی با همتا که یکی از دوستانم است ، اتفاق های جالبی رخ داد که بیشتر مشتاق نوشتن همه ی ابعاد شخصیتی حاجی شدام .
“قاسمی ” نوشتن زندگینامه ی افرادی چون حاج بهرام مهراد را موثر در اصلاح دیدگاه اجتماع و جوانان امروزی دانست و عنوان کرد : دیدگاه هم نسل های من و بعد از من به خیلی از مسائل بخصوص مسائل مربوط به حیطه کاری افرادی همچون حاج مهراد و شهدای گمنام منفی است ولی میتوانیم این دیدگاهها را بر پایه ی اصول پیش ببریم .

این بانوی نویسنده افزود : همه ی افراد مثل هم نیستند و ما حاج مهراد ی را داریم با مراتب بالا و خصایصی بسیار تاثیر گذار .
وی همچنین اضافه کرد : متاسفانه دیدگاه های افتضاحی نیز نسبت به زنان مطلقه در جامعه داریم و هدفم ساختن تابو از این زنان و تلاشم تابو شکنی دیدگاه اجتماعی خراب درباره ی زنان مطلقه و بیوه است .
وی گفت : برغم همین دیدگاه افتضاح و بد ، زنان قوی داریم که سرپرست خانواده هستند و خانواده را از منجلاب سقوط بالا میکشند و من به نوبه ی خودم به زنان این چنینی افتخار و ستایششان میکنم .
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه فمینیست و زن ستیز یا مرد ستیز نیستم و تنها حق را میبینم افزود : زنانی را داریم که سختی ها ی زندگی را متحمل میشوند و مردانه احساس را کنار گذاشته و با منطق پیش میروند و زندگی را پیش میبرند .
وی تصریح کرد : منظور از مردانه ، محکم و استوار بودن جسمی و تبعیض جنسیتی نیست بلکه منظور قوای فکری و طرز فکر مردانه است که در تصمیم گیری ها احساس کمتر دخیل میباشد .
وی تاکید کرد : دوست دارم این دیدگاه جامعه تغییر کند که اگر فلانی یک زن بیوه یا مطلقه است پس میتوان خیلی از منظورها را نسبت به ایشان داشت و تلاش میکنم بوسیله ی داستان هایم ، این دیدگاه را عوض کنم .
وی افزود : بیشتر روی این تفکر کار و سعی میکنم این دیدگاه را برای زنان مطلقه ی سرزمینم بوجود بیاورم که ، تو ، شکست خورده نیستی و باید با استقلال و دیدگاهی باز زندگی را از سر بگیری .
این بانوی هنرمند با اشاره به قسمتی از داستان و درخواست حاج مهراد از همتا مبنی بر پوشیدن لباس به رنگ سفید تصریح کرد : رنگ سفید در روانشناسی رنگها یعنی آزادی تفکر و انتخاب و اینکه دربند و درگیر کسی نبودن .
وی افزود : یک بعد دیگر از استقلال این است که افراد آزاد ند خطا بروند یا نه ولی بتوانند به بهترین شکل ممکن قدمهای رو به جلو و استواری داشته باشند .
” مژگان قاسمی ” تاکید کرد : در خصوص رفتار شخصیت های رمان حکم نظر بازی بخصوص شخصیت لعیا با مشورت و نظر مشاور پیش میرویم و از نظر روانشناسی رفتار لعیا یک بیماری محسوب می‌شود که در کنارش اعتماد به نفس کاذبی را به وی داده است .
وی افزود : شخصیت دو قطبی که از زمان کودکی و نوجوانی و زندگی پر تنش و ندیده شدن های خانه ی پدرو بها داده شدن های در کنار حاج مهراد نشات گرفته است اعتماد به نفس کاذب را در لعیا بوجود آورده که ، من قدر و منزلتم را در کودکی ندانسته والا مردی به منزلت حاج مهراد خواستار و دربه در من است .
وی یکی از دلایل نشان دادن همتا و لعیا در داستان و مقایسه ی آنها را ، لزوم و اهمیت خانواده برشمرد و گفت : خانواده کمک میکند تا زنی مانند همتا پیشرفت کند و زنی همچون لعیا را نشان میدهم که کمک خانواده را ندارد و دچار مشکلات میشود .
وی با تاکید بر اینکه بحث شخصیت پرستو اصلاً بحثی جداست اضافه کرد : یک سری افراد همچون پرستو داریم که اصلاً تشخیص نمیدهند کاری که انجام میدهند چه بازخورد ی در جامعه دارد .
وی افزود : متاسفانه در جامعه جا افتاده است که هر کسی بدنبال خواسته ی دل خود میرود و بعضی ها بدلیل عطش جنسی دلشان میخواهد همزمان همسر، دوست پسر و کسانی را داشته ، برایشان خرج کنند و دائم مورد توجه باشند که این یک بیماری و ضعف شخصیتی ست .
وی عنوان کرد : داستان ” حکم نظر بازی ” یک چیز بنیادی و واقعی است و من خیلی به دیالوگ ها و مونولوگ ها شاخ و برگ داده ام .
قاسمی تایید کرد : رمان ” حکم نظر بازی ” قرارداد چاپ و رمان ” صبح غروب کرده ” فایل فروش دارد .
وی از ” شوک شیرین ” به عنوان داستان چهارم خود یاد کرد و گفت : ” شوک شیرین ” نیز داستانی با موضوعی واقعی ست که در حال حاضر چند پارت از آن را نوشته ام .

” مژگان قاسمی ” متاهل و زاده ی سوم بهمن سال ۶۹ و متولد شده در شهر شیراز ، شهر شعر و هنر است . وی یک شیرازی اصیل و عاشق زادگاهش است .

تهیه و تنظیم : هما رحمانی